schools.duolingo.com

2015-01-08_2133

Er is nu een dashboard beschikbaar waar leraren verschillende studenten kunnen toevoegen, zodat zij in één overzicht de vorderingen van een hele groep kunnen zien. De toegang tot het nieuwe dashboard is te vinden op https://schools.duolingo.com/

Overigens hoef je geen leraar te zijn om een dashboard met een groepsoverzicht aan te maken. Iedereen kan als coach, waarnemer of begeleider optreden. De student beslist zelf of hij/zij zijn of haar resultaten door jou wil laten volgen.

Bovendien is het groepsdashboard klaarblijkelijk nog steeds 100% gratis. Dat is weer een positieve meevaller.

dashboard_icons_k

Het is inmiddels drie maanden later en het is leuk om te zien hoeveel werk de ontwikkelaars ondertussen in het scholen dashboard hebben gestopt. De docent kan een overzicht van de groep in cijfers bekijken, maar ook een simpel overzicht van de icons van alle oefeningen van de tree, waardoor hij/zij in één oogopslag kan zien hoe ver alle leerlingen zijn. (In werkelijkheid is het overzicht 2 x zo groot en dus beter leesbaar.)

Voor de voortgangscontrole lijkt mij persoonlijk het simpele overzicht van het aantal punten dat alle leerlingen in de afgelopen week hebben behaald, het belangrijkste. Als bepaalde leerlingen niet geoefend hebben, is dat een duidelijke reden om even extra op te letten. Als sommige leerlingen veel geoefend hebben, is dat reden voor een complimentje.

Eens? Niet eens? Hoe zou jij het dashboard willen gebruiken?

WordPress spam blocked by CleanTalk.