Welke vragen heb je als talendocent, ouder of leerling over Duolingo?

Hieronder is ruimte voor vragen en discussie.

Hallo, Ik hoop dat iemand een tip heeft. Binnenkort ga ik in Frankrijk wonen, dus ik ben ijverig aan het oefenen. Films vind ik een fijne manier, maar wat zou ik graag behalve de Franse ondertiteling ook over de Nederlandse ondertiteling kunnen beschikken, zodat ik ook andersom kan oefenen; niet alleen begrijpen, maar ook actief zelf de zinnen weer terug vertalen vanuit het Nederlands. Waar vind ik de film die in beide talen ondertitelt? Dank vast, EB

Antwoord

Beste EB, leuk dat je met de ondertitels wilt oefenen. Er zijn natuurlijk genoeg Franse films met Nederlandse ondertiteling te vinden. Of bedoel je dat niet. Soms vind je ook films met zowel Franse als optioneel Nederlandse ondertiteling, maar mijn ervaring is dat je dan de film niet meer kunt zien door alle tekst in beeld en dat je geen tijd hebt om zowel de Franse als de Nederlandse tekst te lezen en mee te vertalen in het tempo van de film. Waar dit wel, relatief gemakkelijk lukt, is met songteksten. Dan kan je het liedje luisteren terwijl je de Franse tekst leest met de NL vertaling ernaast. Zie bijvoorbeeld deze chansons op Lyricstranslate

8 gedachten over “Vragen”

1. Ik heb me eergisteren aangemeld om met enkele leerlingen uit mijn klas de cursus Spaans te gaan doen.
    Ik heb een account gemaakt.
    Nu wil ik terug naar dat beginaccount. Maar dat lukt niet.
    Ik lijk wel zelf de cursist, want bij dat menu kom ik steeds.
    Ik wil de mailadressen van de leerlingen nog toevoegen om wie het gaat.
    Maar op die pagina kan ik niet komen.
    Heb je advies?
    Graag, ik kom er niet uit.

Beantwoorden
  2. Als cursist ontvang ik een e-mail met de mededeling “30 punten verwijderd van level 11”.
    Ik weet niet hoe ik de 30 punten kan behalen, want ik heb de lessen 1 t/m 10 allemaal gedaan.
    Kunt u mij helpen

Beantwoorden
    • Hoi Hans, gewoon lekker doorgaan met oefenen, dan haal je vanzelf steeds meer punten. Uiteindelijk zijn de punten en de streaks en de levels slechts speelse elementen om je aan te moedigen om te blijven oefenen.

Beantwoorden
  3. Mijn klas is wekelijks bezig met Duolingo en de kinderen vinden het geweldig. Wel merk ik op dat de resultaten van kinderen niet altijd bijgewerkt worden in het groepsoverzicht, terwijl ik zeker weet dat ze onderdeel hebben afgerond. Waar kan dat aan liggen?

Beantwoorden
    • In het groepsoverzicht kan je kiezen voor “Activity details” en “Course progress”. De activity details worden direct bijgewerkt, dat kun je zien als je voor de periode “Today” kiest of “Past week”. De Course progress worden met enige vertraging bijgewerkt. Reacties welkom wie hier meer ervaring mee heeft.

4. Hoi,

Ik wil een aantal leerlingen toevoegen die niet beschikken over een eigen e-mailadres. Duolingo lijkt de mogelijkheid daarvoor te hebben (‘emailadres optioneel’), maar als ik daar een naam in vul en verder ga, komt er geen leerling bij in de klas. Hoe los ik dit op?

Hans