Franse films online

Les films français avec sous-titres français en ligne gratuit. Dat is wat www.filmfra.com te bieden heeft. Duidelijker kunnen we het niet zeggen. Ook als je de Franse tak van duolingo voltooid hebt, zijn Franse films zonder ondertiteling nog te moeilijk. Maar met Franse ondertiteling lukt het wel het verhaal te volgen en de diverse stemmen te verstaan.

De keuze op filmfra.com is verrassend breed. Gerard Depardieu is in zijn jonge jaren te zien in de historische streekroman Jean de Floret (1986). Audrey Tatou verschijnt niet alleen in Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001), maar ook in Ensemble C’est Tout (2007) en in Casse-tête chinois (2013) in beeld.

Het is wel zaak originele Franse films te kiezen, want de site bevat ook bekende Hollywood-producties die nagesynchroniseerd zijn in het Frans, zoals Inception (2010) en The Zero Theorem (2013). Daarnaast bevat filmfra.com een aantal tekenfilms, waaronder het weliswaar Franse Le roi et l’oiseau (1979) en vier delen van “L’Age de glace”. Maar bij gebrek aan gezichtsuitdrukkingen is de taal in tekenfilms net zo slecht te verstaan als in de bizarre nasynchronisaties.

Een laatste aanrader is Entre les murs (2008), voor wie het Franse met het Nederlandse systeem van voortgezet onderwijs wil vergelijken. Genoeg educatieve ambities in de banlieu!

 

 

 

Plaats een reactie